Foto tips

De beste camera’s op de markt
 

Voor iedereen een geschikte camera

Foto’s nemen als blijvende herinnering aan een mooie vakantie, een leuk familiefeest, of een schitterende sportprestatie: iedereen doet het wel eens. Sommigen halen hun fototoestel slechts af en toe uit de kast, voor anderen is amateurfotografie een boeiende hobby. Om mooie foto’s te nemen heb je een kwaliteitsvolle camera nodig. Snel een plaatje schieten met je smartphone is handig, maar voor foto’s met de beste kwaliteit blijft een echte fotocamera onmisbaar.  

 

 

https://farm9.staticflickr.com/8307/7972307322_4336d13ddd_o

De compactcamera: gebruiksvriendelijk en handig om mee te nemen

Sommigen willen vooral geen tijd verliezen met allerlei camera-instellingen. Een compactcamera is een ideale oplossing voor mensen die slechts sporadisch een mooi plaatje willen schieten. Gemakkelijk om mee te nemen, want een compactcamera past in je handtas of broekzak. Je zet het toestel aan, laat het automatisch scherpstellen en je drukt af: dat is al wat nodig is om een degelijke foto te schieten. Compactcamera’s zijn relatief goedkoop, nemen weinig plaats in beslag en leveren foto’s af met een meer dan behoorlijke kwaliteit. Op vergelijkingssite Spadabble vind je een overzicht van de beste compactcamera’s op de markt.

 

Spiegelreflexcamera’s voor de veeleisende amateurfotograaf

Aan het andere uiteinde van de cameramarkt vind je de spiegelreflexcamera’s. Hiervoor moet je flink in je geldbuidel tasten, want deze camera’s zijn niet bepaald goedkoop. Daar staat tegenover dat je er sublieme foto’s mee kunt schieten. Foto’s met een hoge resolutie, haarscherp, met levendige kleuren uit een zeer uitgebreid kleurenpalet. Deze camera’s stellen je in staat om zonder flits een plaatje te schieten in (bijna) donkere omstandigheden. Automatisch scherpstellen op zeer snel bewegende voorwerpen is geen enkel probleem. Met speciale verwisselbare lenzen is het mogelijk om krachtig en haarscherp in te zoomen op verafgelegen onderwerpen. Wil je een spiegelreflexcamera kopen? Op bovenvermelde vergelijkingssite tref je een overzicht aan van de beste spiegelreflexcamera’s van 2017.

 

De gulden middenweg: een systeemcamera

Toegegeven, niet voor iedereen is een peperdure professionele spiegelreflexcamera weggelegd. Wens je een camera waarvan de lenzen verwisselbaar zijn, maar die niet te duur, zwaar of log is? Een systeemcamera biedt dan de uitkomst. Dit soort fototoestellen zijn even klein en licht als een compactcamera, maar je kunt er een andere lens op monteren. Een systeemcamera combineert  vele voordelen van een compactcamera (klein, licht) en van een spiegelreflexcamera (instelmogelijkheden, verwisselbare lens). Op bovengenoemde vergelijkingssite vind je een uitgebreide beschrijving van de beste systeemcamera’s van dit ogenblik.