3 Tips bij het kopen van een puppy

Hondenliefhebbers hebben graag puppy’s om zich heen. Niets is leuker dan knuffelen en spelen met een pup. Ze zien er schattig uit, zijn heel aaibaar en zeker wel in voor een spelletje. Als je eenmaal hebt bedacht dat je een puppy gaat kopen dan ben je vaak niet meer te houden. Vooral als het nestje geboren is. Maar heb je wel overal aan gedacht? In dit artikel lees je 3 tips die goed van pas komen als je een puppy aanschaft.

 

 

3 Tips bij het kopen van een puppy
https://farm5.staticflickr.com/4271/34501824620_90bf70bcb5_h

 

1. Goed inlezen voordat je een pup aanschaft

Je kunt op internet, maar ook in veel boeken, veel info krijgen over het houden van een hond, het ras dat je koopt en opvoedtips. Zo voorkom je dat je een ‘verkeerd’ ras in huis haalt. Bijvoorbeeld een drukke of wilde hond terwijl je jonge kinderen in huis hebt. Want dat gaat niet zo goed samen. En als je weinig tijd hebt voor je hond kun je bijvoorbeeld beter geen jachthond in huis halen. Dit zijn toch zaken waarmee je rekening moet houden als je een puppy koopt. Kies ook een leuke hondennaam voor je pup, gebruik bijvoorbeeld de Tinki.nl pagina met hondennamen om een leuke hondennaam te vinden.

 

2. Wees je bewust van de kosten die een puppy met zich meebrengt

Een hond kan behoorlijk wat geld kosten. Niet alleen de aanschaf is prijzig, maar denk ook aan de kosten voor een bench, voer, hondenverzekering, dierenartskosten, speelgoed, controles enzovoorts. Bepaal voordat je de pup koopt wat je kunt missen en maak een lijstje met de te verwachten kosten. Ga voor jezelf na of je dit kunt betalen en of dit ook zo blijft. Want die kosten heb je minimaal 10 jaar lang.

 

3. Heb je wel tijd om een puppy op te voeden?

Veel mensen vergissen zich in de tijd die nodig is om een hond op te voeden. Want je kunt het beestje niet na twee dagen al dagelijks in de bench doen. In het begin moet je misschien wel 10 keer per dag met je pup naar buiten om hem zindelijk te maken. Dat duurt enkele weken tot een paar maanden. Ook moet hij commando’s leren en weten wat hij in huis wel en niet mag. Er gaat best veel tijd op aan je puppy de eerste weken. Wees je hiervan bewust en zorg dat je die tijd ook hebt. Die tijd kun je uiteindelijk beperken als je hond wat ouder is. Ook dan moet je echter nog wel een paar keer met je hond naar buiten iedere dag. Lees nog 60 tips bij het kopen van een puppy op Tinki.nl